Entah betul ke tidak asam pedasnya..resipi ni merupakan
resipi I sendiri..maksudnya I ciptakannya mengikut mood
tersendiri..chewahhh..caya ke x?..hahahaha..percaya laaa
Bahan-Bahan Ikan Kerisi
Masak Asam Pedas
6 ekor ikan kerisi (ikan yang I guna versi kecil molek jer)
3 bawang merah
½ halia
½ kunyit hidup
3 keping cili kering (rebus dahulu dan dibuang biji)
3 keping asam keeping
1 biji tomato
Air
Garam
Cara-cara memasak
Panaskan minyak dan tumiskan bwng merah, halia, kunyit dan
cili kering (diblender )hingga naik minyak dan naik bau
Masukkan air dan tomata..biarkan mendidih
Lepas itu masukkan ikan kerisi tersebut secara perlahan..
masukkan asam keping dan garam secukup rasa
Taraaa..dah siap..senang jer kannn
No comments:
Post a Comment